Treinbank

In mijn eigen atelier bouw ik zelf van 100% fsc gekeurd hout (dus geen geperst spaanplaat) mijn eigen ontwerp horecabanken. Ook wel bekend onder de naam treinbank of keukenbank. De vele ervaring die ik inmiddels heb met het repareren van deze banken en het herstofferen, heeft ertoe geleid om zelf een bank te bouwen die stevig is, beter zit (nosag veren en koudschuim), stelpootjes heeft, en het belangrijkste hij moet voordelig opnieuw gestoffeerd kunnen worden. En dat is nou juist het probleem met al die banken die uit de fabriek komen. Soms ben je met een reparatie al ruim een uur bezig om het bankstel uit elkaar te halen. Voorzichtigheid is geboden, omdat het spaanplaat waar deze banken voor meer dan 80% uit bestaan onder je handen af begint te brokkelen. De vraag of een bank van echt hout dan niet veel duurder is kan ik meteen beantwoorden met nee. De banken die in dce fabriek worden gebouwd worden vaak geïmporteerd, en dan zitten er vaak nog meerdere bedrijven (handelaars) tussen die allemaal een deel winst moeten hebben. Als je terug gaat rekenen dan koop je eigenlijk voor veel geld een bank die dat helemaal niet waard is. De banken worden gebouwd van goedkoop spaanplaat, de zitting bestaat vaak uit niet meer dan 3 a 4 cm polyetherschuim, en het kunstleer is van lage kwaliteit.

Mijn bank is gebouwd van 18 mm houten plaat, en degelijke balkenconstructie waar de nosagveren op gespannen worden. daarboven komt een laag verenlinnen ter bescherming voor de 5 cm dikke laag koudschuim. daaroverheen komt nog een laag dracon, en de afwerking is met degelijk kunstleer, stof of tegen meerprijs zelfs mer echt leer. De bank bestaat uit 2 delen, een zitting en een rugleuning, die met 4 m8 bouten stevig aan elkaar verankerd worden. Het voordeel hiervan is dat ik in staat ben om de bank in 5 minuten te demonteren, en hem dus veel goedkoper kan herstofferen bij schade of als u gewoon een ander kleurtje of design wilt hebben. Deze banken zijn al decennia lang in gebruik in de horeca, en herstofferen is bij mijn bank dan ook veel goedkoper dan weer een nieuwe wegwerpbank kopen. Mijn bank is dan ook veel beter voor het milieu. Bovendien kan ik de banken in alle gewenste maten leveren omdat het eigen bouw is. Ik heb heel veel staalboeken liggen waar u uit kunt kiezen. In vele gevallen is een vergelijkbare bank uit de fabriek zelfs veel duurder.

Bent u geïnteresseerd in de Renvali 1.0 neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.

hieronder een aantal foto’s van de bouw.

Iedere bank wordt uitgerust met stelpootjes. bierviltjes onder de bank plaatsen om wippen te voorkomen is verleden tijd.

Iedere bank wordt uitgerust met nosagveren. Het zitcomfort is dan ook uitstekend. Als uw klanten lekker zitten nemen ze nog een drankje.

OP de nosagveren komt een beschermlaag van verenlinnen, en daarboven een 5 cm dikke laag koudschuim.

Waar  bekleding kom, wordt ook altijd een laag koudschuim geplakt, zodat de kans op beschadigingen zo klein mogelijk wordt.

De stof of het kunstleer wordt gestikt op mijn industriemachines, en ik werk uitsluitend met serafill 20 garen (0,47 mm dik en dat wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor paardentuig) Een sterke verbinding is dan ook gegarandeerd.

De onder en bovendelen zijn apart gestoffeerd, en worden met 4 m8 bouten aan elkaar verankerd.

Kleuren en soorten bekleding in overleg.

op de constructie zit 2 jaar garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat u een persoon bent. *